Destinatii care atrag tot mai multi romani

Calatoriile interne, mai nou cu avionul

Romanii sunt tot mai interesati sa calatoreasca in Romania cu avionul si, astfel, sa economiseasca bani dar, mai ales, timp, reducand orele de calatorie cu trenul sau cu masina la o ora cu avionul. Zborurile interne au inregistrat cea mai mare crestere in cautari (+664%), fiind pe prima pozitie in topul destinatiilor catre care romanii au ales sa calatoreasca cel mai mult in 2016. Cererile de zbor au fost facute in mod constant pentru principalele aeroporturi din tara, din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, acest lucru fiind posibil in principal datorita numeroaselor oferte de zbor pe care operatorii low-cost le pun la dispozitie incepand din 2016.

„Interesul fata de turismul intern a crescut semnificativ in 2016. Unul dintre principalii factori care au contribuit si continua sa contribuie la aceasta tendinta este patrunderea operatorilor low-cost pe rutele domestice, cu oferte de zbor la preturi mult mai reduse fata de cheltuielile implicite ale unei calatorii cu mijloace de transport in comun sau personale“, a declarat Mircea Giurca, Marketing Manager momondo Romania.

Mai aproape de mare si de casa

Grecia nu este o destinatie noua in topul preferintelor romanilor, insa este destinatia europeana cu cea mai mare crestere in cautarile acestora (+202%) in 2016 fata de anul precedent. O explicatie ar putea fi stabilitatea politica dupa evenimentele din 2015 (referendum privind programul de austeritate economica), precum si o usoara scadere a preturilor. Atena este principala destinatie preferata de romani, cautarile pe site-ul momondo.ro inregistrand o crestere de 231% in 2016, comparativ cu anul precedent.

Continuand pe tarmurile Marii Meditaraneene, romanii au cautat in 2016 numeroase oferte de zbor catre Cipru, cu 105% mai mult decat in 2015. „Un factor determinant in acest sens poate fi instabilitatea din Turcia, care a cauzat reorientarea cererii catre Cipru”, a adaugat Mircea Giurca.

Impartasind din elementele cheie precum iesirea la mare si proximitatea, Croatia completeaza topul destinatiilor in crestere, cu +152% in cautari anul trecut comparativ cu 2015. Interesul crescut al romanilor pentru Croatia se datoreaza in principal destinatiei Dubrovnik, o noua alternativa la litoralul bulgaresc.

Familiaritate si origini latine

Cresteri seminificative in cautarile romanilor sunt intalnite, de asemenea, in cazul tarilor latine Portugalia si Italia, care raman pe pozitii de top in destinatiile preferate de conationali, cu +90% si, respectiv, +70% in 2016 fata de 2015.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*